Chore Wars – koristamise RPG

Ma ei tea, kuidas teistega, aga mina olen vana rollimängudefänn, kes armastab ülekõige, kui mõni quest saab tehtud ja tasu kõlisedes su exp-i või rahakontole voolab. Selle nimel on tundide kaupa “jookse”-nuppu mõnes mmorpg-s all hoitud – et täita mõne arvuti genereeritud idioodi jabur soov näiteks toimetada ehteripats või kirjake kusagile maailma teise otsa. Tihti on need questid jube üksluised ja igavad, aga “Tehtud!”-linnuke korvab selle kuidagi. Kahjuks päris-elu töödega nii ei ole. Need on küll vajalikumad ja pole võimatu, et lõbusamadki, aga nende ettevõtmine tundub igav. Küllap selsamal põhjusel, miks Huckleberry Finn suutis karja tegelasi aeda värvima panna – töö on halb, mäng hea.

Klassikaline RPG tähendab laias laastus laua taga istumist ja oma väljamõeldud kangelasega, kes kuulub koos mängukaaslastega ühte seltskonda, mängujuhi antud ülesannete täitmist. Preemiaks jagab mängujuht xp-sid. Üldiselt ja suhtkoht õigustatult peetakse selliseid mänge veidrike ajaraisuks. Aga nüüd koperdasin netis ühele, mis on küll kindlasti veidrikele, kuid väga praktiline ja kasulik – http://www.chorewars.com/
“Chore Wars lets you claim experience points for household chores. By getting other people in your house or workplace to sign up to the site, you can assign experience point rewards to individual tasks and chores, and see how quickly each of you levels up.”
Üks minut on 1 xp, erikokkuleppel eriti vastikute ülesannete täitmise eest lisaboonus. Parimatel nädalalõpus mõni superartefakt, näiteks pudel preemiaks. Kuna meie maja on hiigelsuur, pooleli ja alalõpmata lausa uskumatult segi ning sitane, siis … khm, peaks vist ühe mängu korraldama : )

4 kommentaari “Chore Wars – koristamise RPG

  1. keniaaalne!
    peaks töötama ehk ka siis, kui teha paar väikeste variatsioonidega ploti läbi single player’ina ja iseendale expi anda ;P

  2. ma näppisin seda. adventure’i tegemine on päris lõbus, kusjuures saab teha nii pidevalt ülevalolevaid asju, nagu nõudepesu, tolmupühkimine vms, ja ühekordseid queste. Saab panna ka aardeid, näiteks sulatad külmkapi ära ja sealt sulab 14% tõenäosusega välja näiteks pärlitega inkrusteeritud puhtast plaatinast teelusikas või hoopis monster – külnud kromanjoon või mammut, kellega võitlemise eest saab lisa-expi. Teine lahe asi oli, et sa pead questil ka määrama, mis stati ta sul kui palju mõjutab. Näiteks puukorvide tassimine annab strengthi, aga mitte inti; tolmupühkimine dex-i jne. Konks selles, et kui leveli punktid täis saavad, vaatab mäng, mille pealt sa need põhiliselt teenind oled ja annab sealt juurde. Aga ka, mida sa üldse kasutand pole, kust võtab maha. Nii et kui näiteks töömeestega võla üle ei kakle, siis karisma kukub : )

Lisa kommentaar