Türannosaurus

Võitlus pohmelliga jätkub. Ilmselt võib üheks keskea saabumise tunnuseks pidada peojärgseid kahepäevaseid vaevusi. Küll on hea, et tänapäeval seda va napsuvõtmist nii harva ette tuleb.

Tänane tööpäev oli väljakutse. Neljapäevane leht tuleb trükikotta saata tavalisest kaks tundi varem – õhtu kulub trükikojal Ekspressi trükkimisele, meie jaoks poleks aega. Kuna kolmapäeviti meie lehte ei ilmu, siis pole sellest tavaliselt midagi – aega numbrit kokku panna on niigi maa ja ilm, üle pooleteise päeva. Mitte aga seekord – 1. jaanuaril ju inimesi tööle ei aja. Et keeletoimetaja jõuaks asjad korralikult läbi lugeda, otsustasimegi, et tuleme erandkorras täna tavalisest varem tööle. Mis tegi päeva veelgi raskemaks, sest pohmellisurinale lisandus uimasus. Paistis, et ka kõik kolleegid elasid midagi sarnast läbi. Kardan, et homne leht on vastav – loid, erilise särata.

***

Kaire luges tööl horoskoopi ja kurtis: kahju, et vanu horoskoope üle ei saa lugeda, tahaks teada, kui palju täppi on läinud. Üle ei saavat lugeda seepärast, et siis tabab lugejat needus. No mis loogika siin on? Needus on ju ühest ooperist, astroloogia teisest. Kui uskuda, et tähtede asend su sünnihetkel on su elukäigu ette määranud, siis pole ju hirmu, et needus mõjule pääseks. Või vastupidi – kui needused töötavad, pole mõtet horoskoope uskuda.

***

Õhtu on jätkuvalt piin. Magasin tunnikese, siis ärkasin halva enesetunde peale üles. Loen Tad Williamsi Shadowmarshi esimest osa. Päris tore fantasy. Need kipuvad muidu igavad olema, kohe on selge, kes on hea nõrk võitja ja kes paha ja tema alltöövõtjad. Siin aga siin on osavalt krimka sisse toodud. Nüüd mind vaevabki, kes ja kuidas printsi oma valvega toas mättasse lõi, mis mängu mängib kogu loos väike leitud poiss, kuhu kadus karavan koos aadlipreiliga.

Kui tähekribalate kokkuveerimise jaks otsa saab, taon kümme minutit Angbandi. Aitab iga ilmaga.

Postituse pealkiri lähtub Euroopa traditsioonist kasutada mitmetasandilisi sümboleid, et saaks rääkida argijamast. Täna õhtul on mingilt kanalilt sellenimeline film. Kahjuks mitte Hollywoodi oma – need oleks filmis “Türannosaurus” pannud koletise lõhkuma ja inimesi neelama. Inglased tegid midagi sellist (tsiteerin tutvustust): “Josephi suhtmõttetule elule annab mingigi mõtte kohtumine Hannah´ga, teise katsumustest räsitud inimhingega, kelle elust ei puudu samuti alkohol, alandused ja vägivald.”

Lisa kommentaar